بررسی اطعام در زمان عباسی

بررسی اطعام در زمان عباسی

بررسی اطعام در زمان عباسی
تغذیه در عصر عباسی
دانلود پایان نامه تغذیه در عصر عباسی
دانلود پایان نامه بررسی اطعام در زمان عباسی
دانلود پایان نامه صنایع غذایی
دانلود پایان نامه مهندسی صنایع غذایی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه رشته صنایع غذایی

بررسی اطعام در زمان عباسی

 

 

*قابل استفاده رشته تاریخ

 

چکیده:

غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد.اوج پیشرفت در فراگیری غذاها مربوط به زمان هارون‌الرشید می‌باشد. خلفا و حکمرانان نخستین کسانی بودند که غذاهای جدید تناول کردند. در دوره امویان برخی از این غذاها شناخته شد اما در عصر عباسی این تحول و تنوع گسترده‌تر شد و رفاه عمومی و شرایط مناسب موجب شد که توده مردم در این باره با بزرگان و ثروتمندان همراهی کنند به طوری که باعث تدوین تألیفات چندی در فن آشپزی شد. ابن ندیم بیش از ده عنوان کتاب آشپزی در الفهرست ثبت کرده؛ از جمله کتب الطبیخ (بغدادی)، فضائل السکباج (جحظه 326 ه‍/941م، شاعر و خواننده قرن چهارم)، الطبیخ (ابراهیم بن عباس موصلی)، الطبیخ (مرضی رازی)، الطبیخ (ابن ماسویه)، همین عنوان از احمد بن طبیب سرخسی و دیگران. در این دوره ادیان مختلف بخصوص مسیحیان در زمینه استفاده از مشروبات بر روی مسلمانان اثر گذاشتند. آنان به طور مداوم با مسلمین در ارتباط بودند و  مسلمان برخی از جشنهای آنها را دیده و یا حتی در آن شرکت می‌کردند. آنان در جشنهای خود مخصوصاً در جشن عید پاک، از شراب استفاده می‌نمودند و مست بودند. 

 

 

 

فهرست مطالب

بررسی اطعام در زمان عباسی

تغذیه در عصر عباسی

ادویه و خوشبوکننده ها

اجزای خوشبوکننده

ظروف و وسایل آشپزخانه

غذای اعراب

خوراکهای گوشتی

ماهی و خوراکهای آن

خوراکهای گیاهی

خوراک تنگدستان

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد

روغن وپیه

نان

برنج

مشاغل مربوط به اغذیه

بهای خوراکی

قیمتها در زمانهای عادی

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی

کارکنان آشپزخانه

هزینه آشپزخانه سلطنتی

نوشیدنیها در این دوره

نوشیدنیهای حلال و حرام

شیر و محصولات آن

آب

شیرینیها و حلویات

مواد شیرین‌کننده

نقل

ترشی‌ها و چاشنی‌ها

میوه

زمان‌بندی غذاها

پرهیز و علوم غذایی

نگاهداری و حفاظت

سوخت

نتیجه‌گیری

فهرست منابع

 

  • فراتحلیل نقش آموزشهای پیش از دبستان و دوزبانگی در پیشرفت

    فراتحلیل نقش آموزشهای پیش از دبستان و دوزبانگی در پیشرفت فرا تحلیل دوزبانگی پیشرفت تحصیلی آموزشهای پیش از دبستان نقش آموزشهای پیش از دبستان و دوزبانگی در پیشرفت سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل فروش فایل fileina…

  • پاورپوینت تحقیقات رفتاری حسابداری (فصل ششم کتاب تئوری حسابداری تألیف دکتر نیکومرام و دکتر بنی مهد)

    پاورپوینت تحقیقات رفتاری حسابداری (فصل ششم کتاب تئوری حسابداری تألیف دکتر نیکومرام و دکتر بنی مهد) پاورپوینت فصل ششم کتاب تئوری حسابداری نیکومرام و بنی مهد با عنوان تحقیقات رفتاری حسابداری پاورپوینت تحقیقات رفتاری حسابداری پاورپوینت فصل ششم کتاب تئوری…

  • خلاصه کتاب + جزوه دست نویس فلسفه حسابرسی

    خلاصه کتاب + جزوه دست نویس فلسفه حسابرسی خلاصه کتاب جزوه دست نویس فلسفه حسابرسی رفتن به سایت اصلی خلاصه کتاب + جزوه دست نویس فلسفه حسابرسی جزوه دست نویس دانشجو از مباحث کلاس به تعداد 40 صفحه pdf  خلاصه…

  • مبانی نظری ارزیابی علل ایجاد مطالبات سررسید گذشته و معوق انواع بانکها

    مبانی نظری ارزیابی علل ایجاد مطالبات سررسید گذشته و معوق انواع بانکها مطالبات معوق پیشینه مطالبات معوق در ایران روشهای پیشنهادی برای وصول مطالبات معوق عوامل موثر در ایجاد مطالبات معوق مطالبات معوق بانکی از نگاه مشتریان مبانی نظری مطالبات…

  • بهره وری مدیریت منابع انسانی و عوامل ایجاد و افزایش اعتماد به نفس در سازمانها

    بهره وری مدیریت منابع انسانی و عوامل ایجاد و افزایش اعتماد به نفس در سازمانها دانلود پایان نامه منابع انسانی دانلود پایان نامه توانمندسازی کارکنان دانلود پایان نامه بهره وری مدیریت منابع انسانی افزایش اعتماد به نفس در سازمانها دانلود…

  • مقاله جایگاه مدیریت دانش در تصمیم گیری های مدیران مدارس

    مقاله جایگاه مدیریت دانش در تصمیم گیری های مدیران مدارس نقش مدیریت دانش در تصمیم‌گیریهای مدیران مدیریت دانش در تصمیم‌گیریهای مدیران مدارس مقاله جایگاه مدیریت دانش در تصمیم‌گیریهای مدیران مدارس رابطه مدیریت دانش و تصمیم‌گیریهای مدیران مدارس پیاده سازی مدیریت…

  • پاورپوینت فصل دوازدهم کتاب تئوری حسابداری هندریکسون ترجمه پارسائیان با موضوع گزارش کردن اثرهای ناشی از تغییر قیمت

    پاورپوینت فصل دوازدهم کتاب تئوری حسابداری هندریکسون ترجمه پارسائیان با موضوع گزارش کردن اثرهای ناشی از تغییر قیمت دانلود پاورپوینت فصل دوازدهم کتاب تئوری حسابداری هندریکسون ترجمه پارسائیان با موضوع گزارش کردن اثرهای ناشی از تغییر قیمت ماهیت تغییر قیمتها…

  • پروپوزال پیاده سازی موفق ERP با ارائه چارچوبی از مدیریت دانش

    پروپوزال پیاده سازی موفق ERP با ارائه چارچوبی از مدیریت دانش پروپوزال erp عوامل کلیدی موفقیت erp پیاده سازی موفق erp در سازمان پروپوزال برنامه ریزی منابع سازمانی عوامل کلیدی موفقیت پیاده سازی ERP عوامل حیاتی موفقیت پیاده سازی ERP…

  • مقاله رشته اقتصاد با عنوان درآمدهای متحمل شده و رشد عایدی كیفیت درآمدها و ضرایب واكنش درآمدها

    مقاله رشته اقتصاد با عنوان درآمدهای متحمل شده و رشد عایدی كیفیت درآمدها و ضرایب واكنش درآمدها رشد درآمدها رشد عایدات كیفیت درآمدها ضرایب واكنش درآمدها طبقه بندی JEL G12 M41 دانلود مقاله رشته اقتصاد با عنوان درآمدهای متحمل شده…

  • بررسی مبانی و پیشینه وسعت عمل و نتیجه مجرمانه در افساد فی الارض

    بررسی مبانی و پیشینه وسعت عمل و نتیجه مجرمانه در افساد فی الارض افساد فی الارض گستردگی جرم وسعت اثر جرم وسعت اثر جرم در افساد فی الارض بررسی مبانی و پیشینه وسعت عمل و نتیجه مجرمانه در افساد فی…